DSC04394Danas, 20. veljače 2014. godine u prostorijama Dječjeg vrtića Ivana Brlić Mažuranić pred velikim brojem uzvanika predstavljen je projekt „Igrom do govora“.

Nakon uvodnih riječi ravnateljice vrtića, gđe Zorane Butorac, nekoliko pozdravnih riječi uputila je i zamjenica gradonačelnika grada Slavonskog Broda, Tea Tomas dipl oec., te pri tome pohvalila trud i angažman projektnog tima i nastojanju postignuća dobrobiti za društvenu zajednicu.

Projekt vrijedan 218.728,76 EUR zatim su predstavile prof. Ana Pitlović, predsjednica Udruge Dječji centar „Logos“ i voditeljica projekta Anita Vačić, mag.oec. ispred Razvojne agencije Grada Slavonskog Broda d.o.o.

Nositelj projekta DV Ivana Brlić Mažuranić Slavonski Brod ovim projektom dodatno će obogatiti kvalitetu i raspon programa koje provodi u svojih 9 vrtića s 1.169 djece u 47 skupina. Od stručnog usavršavanja odgojitelja i dodatne didaktičke opreme koja će biti nabavljena kroz projekt a sve s ciljem poticanja razvoja jezika i govora, obogatit će programe umjetničkog, kulturnog i sportskog sadržaja (267 djece u 15 skupina) i programe predškole (737 djece u 43 skupine).DSC04383

Nadalje, značajan broj predškolske populacije imat će priliku biti uključen u besplatnu logopedsku terapiju ili savjetodavni rad koji će se provoditi u novo uređenom i moderno opremljenom prostoru Dječjeg centra Logos na adresi Zajčeva 2 u Slavonskom Brodu kao kvalitetnu pripremu za njihovo daljnje obrazovanje.  Udruga Dječji centar „Logos“ osnovana je 2006. godine s ciljem  provedbe  različitih  preventivnih, edukacijskih  i rehabilitacijskih programa s djecom predškolske i rane školske dobi i provodi: Kraći program za poticanje razvoja jezika, govora i predčitačkih vještina, prevencija odstupanja jezično-govornog razvoja u obliku igraonica za poticanje razvoja govora i predčitačkih vještina i Logopedsko savjetovalište, za djecu s teškoćama jezično-govornog razvoja.

Glavne aktivnosti projekta su: uređenje i opremanje logopedskog kabineta, stručno usavršavanje logopeda u Zagrebu i Zadru; logopedska terapija za 70 djece i savjetovanje roditelja; opremanje i klimatizacija dvorane za edukacijske radionice; provedba 20 edukacijskih radionica za odgojitelje i roditelje od strane vrhunskih hrvatskih stručnjaka iz područja logopedije, psihologije, edukacijske rehabilitacije; sudjelovanje na simpoziju u Zadru na temu rane intervencije u djetinjstvu; studijsko putovanje za odgojitelje; informiranje roditelja; opremanje vrtića didaktičkim igračkama i slikovnicama te uređenje i opremanje dvorane za BRAIN-GYM.

O provedbi pojedinih projektnih aktivnosti roditelji će pravodobno biti informirani u vrtićima kroz tiskane brošure, a šira javnost kroz medije. Radno vrijeme informativnog centar projekta: radnim danom  8:00 – 16:00, gdje svi mogu  dobiti sve relevantne informacije: kontakt podaci: 035/295 573; e-mail:  igrom.do.govora@gmail.com.

Igrom do govora – uvodna konferencija – download 

 

elementi vidljivosti

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost korisnika Dječjeg vrtića Ivana Brlić Mažuranić Slavonski Brod.