Danas je u DV Hlapić održana i posljednja od 20 edukacijskih radionica projekta "Igrom do govora". Savjetnica Pravobraniteljice za djecu, profesorica Ivona Salaj nas je u okviru svoje teme upoznala s izazovima inkluzivnog predškolskog odgoja u Hrvatskoj i time smo zaokružili ovu projektnu aktivnost, edukaciju odgojitelja. Tom prigodom svim polaznicima su svečano uručene potvrdnice za sudjelovanje u edukacijskim radionicama projekta.

Teme svih održanih radionica su bile vezane uz djecu s teškoćama u razvoju komunikacije, jezika i govora, kao i njihovu integraciju u redovni odgojno obrazovni, predškolski sustav. Predavači su bili vrhunski hrvatski stručnjaci koji se u svom znanstvenom ili kliničkom radu bave upravo ovom problematikom.

Radionice je pohađalo 170 odgojiteljica te stručnih suradnika i više od 90 roditelja. S obzirom da je planirani broj od 95 odgojiteljica dobrano premašen, vrlo smo zadovoljni interesom i posjećenošću naših edukacija.

Visoke evaluacijske ocjene također govore u prilog uspješnosti ove projektne aktivnosti, a sigurni smo da će vrijeme pokazati da će najveću korist od edukacija odgojitelja imati djeca zbog kojih je projekt „Igrom do govora“ i nastao.

Iako se projekt bliži kraju, jedan dio projektnih aktivnosti je još uvijek u tijeku, a neke su tek u pripremi.

20. travnja 50 odgojiteljica, stručnih suradnika i roditelja će otići na jednodnevno studijsko putovanje u Zagreb, u Centar za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“ koji se bavi populacijom djece s teškoćama u razvoju slušanja, komunikacije, jezika i govora. Očekujemo da ćemo upoznavši rad u njihovoj ustanovi, steći nova iskustva i znanja primjenjiva u našem svakodnevnom radu.

elementi vidljivosti

 

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost korisnika Dječjeg vrtića Ivana Brlić Mažuranić Slavonski Brod.