U ponedjeljak, 12. svibnja 2014.  u DV Ivana Brlić Mažuranić  Slavonski Brod su nastavljene aktivnosti edukacije odgojiteljica, stručnih suradnika i roditelja u sklopu projekta Igrom do govora.

Dr. sc. Maja Cepanec
Dr. sc. Maja Cepanec

Dvije edukacijske radionice u kojima je sudjelovalo preko 60 polaznika,  o uočavanju razvojnih odstupanja u ranoj dobi, održale su dr. sc. Maja Cepanec, logoped i dr. sc. Sanja Šimleša s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta  u Zagrebu.

U prvom dijelu edukacije polaznici su  upoznati s pojmovima komunikacija, jezik i govor, te njihovim obilježjima: što je predintencijska, a što intencijska komunikacija, kojim sredstvima dijete komunicira te što su to komunikacijske funkcije.

Na temelju brojnih primjera prikazanih video isječcima pokazano je kako razlikovati situacijsko od jezičnog razumijevanja, kao i što je to jezična ekspresija i gdje se tu nalazi govor.

Dr. sc. Sanja Šimleša
Dr. sc. Sanja Šimleša

Drugi dio radionice vodila je psihologinja, dr. sc. Sanja Šimleša koja je polaznike upoznala s osnovnim obilježjima intelektualnog razvoja djece, razvojem igre, socijalne kognicije te prednostima i nedostacima postavljanja dijagnoze.

Tijekom obje radionice polaznici su koristili priliku aktivno sudjelovati postavljajući pitanja i komentirajući, koristeći vlastita iskustva  svakodnevnog rada.

Slijedeće edukacijske radionice održat će Prof. dr. sc. Marta Ljubešić i Doc. dr. sc. Jasmina Ivšac Pavliša 27. 5. 2014. u DV Ivana Brlić Mažuranić Slavonski Brod.

elementi vidljivosti

 

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost korisnika Dječjeg vrtića Ivana Brlić Mažuranić Slavonski Brod.