Korisnici dva projekta: “Podrška jednoroditeljskim obiteljima” i “Potjeh – program prevencije specifičnih teškoća učenja kroz igru i kreativnost” su se zajedno s ostalim polaznicima Kraćeg programa za poticanje razvoja jezika, govora i predčitačkih vještina, odgojiteljicama i volonterkama, 9. lipnja uputile na zajednički izlet u Klakar na OPG Pitlović.

Unatoč nevremenu prethodnog dana i neizvjesnih vremenskih prilika te subote, vremenski uvjeti su ipak bili povoljni te su izletnici proveli nezaboravnih par sati u igri, druženju i šetnji prirodom.

Projekt “Podrška jednoroditeljskim obiteljima” koji sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, ima za cilj unaprijediti prava djece te pružiti podršku jednoroditeljskim obiteljima u odgoju i usmjeravanju predškolske djece u riziku za razvoj i s teškoćama u razvoju. Osim provedenog izleta, i dalje su u tijeku druge projektne aktivnosti: grupni rad s djecom u sklopu Kraćeg programa za poticanje razvoja govora, jezika i predčitačkih vještina i edukacijske radionice za roditelje. Roditelji koji su sami u roditeljstvu, a misle da im je potrebna podrška, još uvijek se mogu uključiti jer na jesen planiramo još jedan ciklus radionica za roditelje.

Cilj projekta “Potjeh – program prevencije specifičnih teškoća učenja kroz igru i kreativnost” je povećati mogućnosti djece predškolske dobi s jezično – govornim teškoćama da izvan redovitoga odgojno-obrazovnog sustava steknu znanja i vještine te usvoje primjerene oblike jezično-govornog izražavanja, a na taj način poboljšaju kvalitetu života, u skladu sa svojim interesima i sposobnostima. Financira ga Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Izuzetno smo zahvalni i volonterkama! Uspjehu izleta i dječjoj sigurnosti tijekom izletničkih aktivnosti značajno su doprinijele tri volonterke iz projekta “Volonteri iz školskih klupa”, učenice Srednje medicinske škole Slavonski Brod i još jedna učenica Gimnazije “Matija Mesić” koje su djeci aktivno pomagale i bile velika podrška svima. Sudeći po veselim dječjim osmjesima i tuzi pri povratku u autobus, izlet je bio vrlo ugodan, a sigurni smo da će nova iskustva i boravak u prirodi doprinijeti i njihovom razvoju, što je glavni cilj svih aktivnosti koje provodi udruga Logos.