20160218_170619U sklopu 9. tjedna psihologije 18. veljače je u Logosu gostovala Vesna Jerković, prof. psiholog i predsjednica udruge “Laboratorij kreativnosti”.

Temu “Kako poticati razvoj kreativnosti i inteligencije kod djece” približila je zainteresiranim roditeljima i odgojiteljima.

Profesorica Jerković je istaknula važnost ranih stimulacija, igre i istraživanja u prirodi, kako za razvoj motoričkih, govornih, tako i intelektualnih sposobnosti, te polaznicima dala mnoštvo praktičnih savjeta o poticanju razvoja motorike, kognitivnih sposobnosti i logičkog razmišljanja.

Kroz praktičnu radionicu, voditeljica je usmjerila polaznike na prepoznavanje različitih inteligencija kod samih sebe kako bi ih znali prepoznati i kod svoje djece, što predstavlja dobru osnovu za poticanje njihove kreativnosti, ali  i općeg razvoja.

O velikoj koristi koju roditelji imaju od ovakvih radionica govore njihove pozitivne reakcije, a mi u Logosu se nadamo nastavku dobre suradnje, kako s Laboratorijem kreativnosti, tako i s drugim stručnjacima koji se bave djecom i poticanjem njihova zdravog razvoja.

 

DSCN0731

DSCN0728