U skladu s ciljevima projekta „Igrom do govora“, u petak, 14. 11. 2014. su u DV Hlapić održane još dvije edukacijske radionice za odgojitelje, stručne suradnike i roditelje.

DSC04682Lidija Andrijević Gajić, prof. logoped, Marte Meo terapeut i SI pedagog iz zagrebačkog COO „Slava Raškaj“ je u prvom dijelu edukacije govorila o djeci oštećena sluha, njihovom komunikacijskom razvojnom putu nekad i danas, kao i o važnosti edukacijsko-rehabilitacijske i pedagoške podrške njihovoj integraciji.

U okviru druge radionice predavačica je polaznike upoznala s osnovama augmentativne i alternativne komunikacije (AAC) koja se danas koristi kod razvojnih poremećaja govora i jezika, uključujući djecu i odrasle s autizmom, afazijom, kognitivnim teškoćama i motoričkim poremećajima.DSC04685

U nastavku, govoreći o Marte Meo pristupu, prof. Andrijević Gajić je naglasila da se radi o suvremenoj, učinkovitoj metodi za prirodno poticanje komunikacije osoba s teškoćama u ostvarivanju kvalitetnih interakcija s drugima.

Brojni polaznici su i ovaj put aktivno sudjelovali u radionicama iznoseći vlastita iskustva i nedoumice s kojima se svakodnevno susreću.

elementi vidljivosti

 

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost korisnika Dječjeg vrtića Ivana Brlić Mažuranić Slavonski Brod.