Što je novo u Logosu?

Otvoren novi prostor – veseo i razigran poput Gite

Prekrasno uređen i bogato opremljen prostor u zgradi “Hrvatskog doma” Grad Slavonski Brod je dodijelio udruzi Dječji centar Logos na korištenje. Otvorenje prostora je upriličeno 4. srpnja 2018., a nazočili su mu brojni prijatelji, korisnici, suradnici, projektni partneri, volonteri udruge, zainteresirana djeca, te u ime Grada Slavonskog Broda gradonačelnik dr. Mirko Duspara, koji se skupu obratio lijepim riječima, izrazivši svoju radost što u našem gradu postoji još jedno lijepo mjesto za provođenje slobodnog vremena djece rane i predškolske dobi i njihovih roditelja.

Novi projekt koji će se provoditi u ovom prostoru “Dječji klub Gita”, prezentirala je predsjednica udruge Ana Pitlović, prof. logoped. Navela je kako je za naziv projekta inspiraciju dala vesela i razigrana djevojčica Gita, jedan od glavnih likova prvog hrvatskog romana za djecu “Čudnovate zgode šegrta Hlapića”. U okviru “Gite” provodit će se već dobro poznati “Kraći program za poticanje razvoja jezika, govora i predčitačkih vještina” čije su skupine dobile nove nazive, prema motivima iz navedenog romana. To su:

BIJELE KATARINČICE, PLAVA ZVIJEZDA, SREBRNI VRTULJAK I ZLATNA TRUBLJA.

Novi programi su ČUVAONICA I ROĐENDAONICA, za koje već sad postoji zanimanje roditelja.

Tijekom pedagoške godine izmjenjivat će se tematske likovno-kreativne radionice, glazbeno-ritmičke, radionice svakodnevnog života i lijepog ponašanja te baby radionice.

Predsjednica je najavila da logopedska djelatnost i dalje ostaje dostupna svim korisnicima, te izrazila nadu da će uz pomoć projekata koje u Logosu pripremaju, ove usluge biti što pristupačnije djeci kojoj su potrebne.

Najljepši doprinos otvorenju dala su djeca koja su u sklopu svog kratkog  nastupa pokazala što su naučila tijekom prošle pedagoške godine u programu Logosa.

Nakon što je prostor  blagoslovio monsinjor Stjepan Belobrajdić, posjetitelji su nastavili ugodno druženje uz obilazak novouređenog prostora.